Bramborová selská pomazánka z Rakouska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks česnek 2-3 ks brambory 1 ks cibule 2-3 kelímky zakysaná smetana podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 1 svazeček pažitka
Postup Bramborová selská pomazánka z Rakouska recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory (nejlépe moučné) uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Brambory mohou být i z minulého dne. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí.
Brambory, cibuli a česnek smícháme, opepříme a začneme přidávat zakysanou smetanu. Pozor, brambory pojmou smetany docela hodně. Řádně promícháme na námi zvolenou hustotu.
Bramborovou selskou pomazánku z Rakouska namažeme nejlépe na tmavý chleba a sypeme nasekanou pažitkou, popřípadě na kolečka nakrájenou cibulí.