Bramborová selská pomazánka z Rakouska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks česnek
2-3 ks brambory
1 ks cibule
2-3 kelímky zakysaná smetana
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
1 svazeček pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory (nejlépe moučné) uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Brambory mohou být i z minulého dne. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí.

  2. Brambory, cibuli a česnek smícháme, opepříme a začneme přidávat zakysanou smetanu. Pozor, brambory pojmou smetany docela hodně. Řádně promícháme na námi zvolenou hustotu.

  3. Bramborovou selskou pomazánku z Rakouska namažeme nejlépe na tmavý chleba a sypeme nasekanou pažitkou, popřípadě na kolečka nakrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!