Grilované kuře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 dl olej sůl 1/2 l mléko 1 lžíce hořčice 3 lžíce pivo mletý pepř 2 kelímky bílý jogurt sušená bazalka granulovaný sušený česnek mleté chilli sušená šalvěj 1 plechovka světlé pivo (7 - 10%) 1 ks čerstvé kuře
Postup Grilované kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme a vložíme nejméně na 6 hodin do nálevu
Nálev: V míse nebo hrnci prošleháme mléko s jogurtem, olejem a kořením. Podle potřeby osolíme a odložíme do chladu
Pasta na potření: Rozmixujeme slaninu s pivem a hořčicí
Macerované kuře vyjmeme z nálevu a osušíme. Vnitřek kuřete vymažeme pastou. Plechovku piva zbavíme horního víčka. Jednu třetinu piva odlijeme a posadíme kuře dutinou břišní na plechovku. Kůži kuřete potřeme olivovým olejem a osolíme
Kuře pečeme v troubě, za občasného potírání pastou, dozlatova
Nejsme- li vlastníky horkovzdušné trouby, připravíme kuře v pekáčku s mřížkou. Pivo nalijeme na dno pekáčku a kuře během pečení potíráme, otáčíme a poléváme vypečenou šťávou
Grilované kuře podáváme s bramborem nebo pečivem. Vhodným doplňkem ke kuřeti je čerstvá zelenina.