Grilované kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
2 dl olej
sůl
1/2 l mléko
1 lžíce hořčice
3 lžíce pivo
mletý pepř
2 kelímky bílý jogurt
sušená bazalka
granulovaný sušený česnek
mleté chilli
sušená šalvěj
1 plechovka světlé pivo (7 - 10%)
1 ks čerstvé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme a vložíme nejméně na 6 hodin do nálevu

  2. Nálev: V míse nebo hrnci prošleháme mléko s jogurtem, olejem a kořením. Podle potřeby osolíme a odložíme do chladu

  3. Pasta na potření: Rozmixujeme slaninu s pivem a hořčicí

  4. Macerované kuře vyjmeme z nálevu a osušíme. Vnitřek kuřete vymažeme pastou. Plechovku piva zbavíme horního víčka. Jednu třetinu piva odlijeme a posadíme kuře dutinou břišní na plechovku. Kůži kuřete potřeme olivovým olejem a osolíme

  5. Kuře pečeme v troubě, za občasného potírání pastou, dozlatova

  6. Nejsme- li vlastníky horkovzdušné trouby, připravíme kuře v pekáčku s mřížkou. Pivo nalijeme na dno pekáčku a kuře během pečení potíráme, otáčíme a poléváme vypečenou šťávou

  7. Grilované kuře podáváme s bramborem nebo pečivem. Vhodným doplňkem ke kuřeti je čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!