Bramborová tortila s cibulí a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 30 g máslo 1 ks cibule 100 ml smetana pepř 150 g listový špenát 2 ks velká brambora
Postup Bramborová tortila s cibulí a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Oloupeme brambory a nakrájíme je na 3mm tenké plátky. Plátky brambor povaříme asi 5 minut v osolené vodě a poté slijeme
Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, Vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme brambory a omytý špenát nakrájený na proužky. Pánev sejmeme z ohně a na 5 minut přiklopíme pokličkou, aby špenát zvadl
Ve větší míse rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme brambory se špenátem a dobře promícháme
Vše vlijeme do oválné zapékací mísy, urovnáme povrch a vložíme do trouby. Zapékáme 15-20 minut, dokud vejce neztuhnou a na povrchu nezezlátnou
Mírně zchladlou tortilu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme se zeleninovým salátem
Zdroj: Interspar