Bramborová tortila s cibulí a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
30 g máslo
1 ks cibule
100 ml smetana
pepř
150 g listový špenát
2 ks velká brambora

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Oloupeme brambory a nakrájíme je na 3mm tenké plátky. Plátky brambor povaříme asi 5 minut v osolené vodě a poté slijeme

  2. Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, Vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme brambory a omytý špenát nakrájený na proužky. Pánev sejmeme z ohně a na 5 minut přiklopíme pokličkou, aby špenát zvadl

  3. Ve větší míse rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme brambory se špenátem a dobře promícháme

  4. Vše vlijeme do oválné zapékací mísy, urovnáme povrch a vložíme do trouby. Zapékáme 15-20 minut, dokud vejce neztuhnou a na povrchu nezezlátnou

  5. Mírně zchladlou tortilu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme se zeleninovým salátem

  6. Zdroj: Interspar


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!