Uzený bůček, kysané zelí a kroupy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 ks cibule
2 dl smetana
2 lžíce sádlo
50 g rajčatový protlak
100 g kroupy
hladká mouka
600 g uzený bůček
mletá sladká paprika
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy namočíme přes noc. Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme

  2. Uvařené kroupy osolíme a promícháme. Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky

  4. Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!