Uzený bůček, kysané zelí a kroupy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 1 ks cibule 2 dl smetana 2 lžíce sádlo 50 g rajčatový protlak 100 g kroupy hladká mouka 600 g uzený bůček mletá sladká paprika 500 g kysané zelí
Postup Uzený bůček, kysané zelí a kroupy
Postup přípravy receptu
-
Kroupy namočíme přes noc. Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme
Uvařené kroupy osolíme a promícháme. Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky
Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.