Zelné placky s uzeným recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
sádlo
100 g hladká mouka
mletý kmín
1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva
80 g moravské uzené
500 g bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí očistíme a nastrouháme na hrubo. Uzené maso nasekáme na jemné nudličky. Hladkou mouku prosejeme do mísy a promícháme s práškem do pečiva, solí a mletým kmínem. K ochucené mouce přidáme nastrouhané zelí a uzeninu a směs spojíme vejci ve středně tuhé těsto

  2. Z těsta tvoříme mokrýma rukama placky ve velikosti dlaně, silné asi 1 cm a klademe na plech vyložený pečícím papírem

  3. Zelné placky s uzeným potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 25 minut dozlatova

  4. Pečené placky z čerstvého hlávkového zelí podáváme jako chuťovku, ale hodí se i jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!