Zelné placky s uzeným recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce sádlo 100 g hladká mouka mletý kmín 1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva 80 g moravské uzené 500 g bílé hlávkové zelí
Postup Zelné placky s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí očistíme a nastrouháme na hrubo. Uzené maso nasekáme na jemné nudličky. Hladkou mouku prosejeme do mísy a promícháme s práškem do pečiva, solí a mletým kmínem. K ochucené mouce přidáme nastrouhané zelí a uzeninu a směs spojíme vejci ve středně tuhé těsto
Z těsta tvoříme mokrýma rukama placky ve velikosti dlaně, silné asi 1 cm a klademe na plech vyložený pečícím papírem
Zelné placky s uzeným potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 25 minut dozlatova
Pečené placky z čerstvého hlávkového zelí podáváme jako chuťovku, ale hodí se i jako příloha k masu.