Salát z polníčku, jarní zeleniny a vajec recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 svazek ředkvičky 100 g polníček citronová šťáva 8 ks cherry rajčata čerstvě mletý černý pepř extra panenský olivový olej 2 ks jarní cibulka s natí
Postup Salát z polníčku, jarní zeleniny a vajec
Postup přípravy receptu
-
Polníček omyjeme a osušíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na kolečka. Cherry rajčata pokrájíme na poloviny, ředkvičky očistíme a pokrájíme na kolečka
Na talíře rozložíme polníček, rajčata, vejce, jarní cibulku, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ochutíme citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem
Salát z polníčku, jarní zeleniny a vajec podáváme s čerstvým domácím pečivem jako lehkou večeři nebo oběd v horkých dnech. Salát je lehký, velmi chutný, jednoduchý, osvěžující, rychle hotový a výborně zasytí.