Salát z polníčku, jarní zeleniny a vajec recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 svazek ředkvičky
100 g polníček
citronová šťáva
8 ks cherry rajčata
čerstvě mletý černý pepř
extra panenský olivový olej
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Polníček omyjeme a osušíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na kolečka. Cherry rajčata pokrájíme na poloviny, ředkvičky očistíme a pokrájíme na kolečka

  2. Na talíře rozložíme polníček, rajčata, vejce, jarní cibulku, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ochutíme citronovou šťávou a pokapeme olivovým olejem

  3. Salát z polníčku, jarní zeleniny a vajec podáváme s čerstvým domácím pečivem jako lehkou večeři nebo oběd v horkých dnech. Salát je lehký, velmi chutný, jednoduchý, osvěžující, rychle hotový a výborně zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!