Pórková polévka s rýžovými nudlemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 l voda
1 1/2 ks pórek
1/2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 lžička sojová omáčka
500 g kuřecí křídla
1 řapík řapíkatý celer
10 kuliček celý černý pepř
2 ks červená chilli paprička
200 g rýžové nudle
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla, pórek a celer očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, sůl a zakryté pomalu uvaříme doměkka. Mezitím očistíme chilli papričky, nasekáme petrželku a podle návodu na obalu uvaříme rýžové nudle

  2. Pak vývar z polévky scedíme do jiného hrnce, ve kterém rozmixujeme pórek a celer do hladka. Polévku přivedeme k varu, vmícháme chilli papričky, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, chilli vločkami a sekanou petrželkou

  3. Do talířů rozdělíme nudle a obrané kuřecí maso, které přelijeme horkou pórkovou polévkou

  4. Pórkovou polévku s rýžovými nudlemi ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!