Bramborovo-sýrové fašírky s medvědím česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 100 g brambory 60 ml mléko 1,5 lžíce hladká mouka čerstvě mletý černý pepř slunečnicový olej na smažení 30 g medvědí česnek 1 ks včerejší žemle 75 g kvalitní tvrdý sýr
Postup Bramborovo-sýrové fašírky s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brambory (varný typ C) uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemno. Včerejší žemle pokrájíme na malé kostky, zalijeme teplým mlékem na 5 minut a poté je rozmačkáme. Medvědí česnek omyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kvalitní tvrdý sýr nastrouháme na jemno
Do mísy k pokrájeným žemlím přidáme brambory, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vejce, tvrdý sýr, posekaný medvědí česnek, hladkou mouku, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu. Ze směsi formujeme ve vodě navlhčenýma rukama fašírky anebo podlouhlé válečky (krokety), které smažíme v horkém oleji do červeno-hnědého zabarvení, po osmažení necháme odsát od přebytečného tuku
Bramborovo-sýrové fašírky s medvědím česnekem servírujeme horké jako samostatné jídlo s jemným zeleným salátem a domácí majonézou. Případně můžeme fašírky podávat jako chutnou přílohu k různě upravenému masu anebo položit na vrch lehké zeleninové omáčky. Jde o velmi chutné a jednoduché jarní jídlo, které je laciné a rychle hotové.