Bramborovo-zeleninová pánev recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 ks brambory libeček 1 lžička olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks jarní cibulka mletý černý pepř 2 - 3 lžíce kysané zelí 200 g mražený hrášek s mrkví koření Horalka
Postup Bramborovo-zeleninová pánev
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, trošku vody si necháme na podlévání
Mraženou zeleninu prolijeme vroucí vodou. Kysané zelí necháme okapat a překrájíme. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kousky
V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, cibulku osmažíme a vsypeme hrášek s mrkví a papriku. Orestujeme, podlijeme trochou vody vyvařené z brambor, přidáme koření Horalka, libeček, přisypeme brambory, kysané zelí, osolíme, opepříme a prohříváme. Podle chuti můžeme přidat ještě jinou zeleninu a bylinky
Bramborovo-zeleninovou pánev podáváme jako hlavní chod. Recept vhodný pro vegetariány i vegany.