Bramborový salát s fenyklem a kalamáry recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
petrželka
pažitka
bazalka
fenykl
olivový olej
citronová šťáva
vinný ocet
rostlinný olej
1 lžička dijonská hořčice
červená cibule
mletý černý pepř
mletý černý pepř
kalamáry
olivový salát
5 ks rané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme dresink: Vejce uvaříme natvrdo ve vodě s octem. Pak dáme stranou žloutky, přidáme k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšleháme

  2. Bílky nakrájíme na jemno a přidáme ke směsi se žloutky. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promícháme. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu

  3. Na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochutíme čerstvou bazalkou a nandáme na talíř spolu s bramborovým salátem

  4. Bramborový salát s fenyklem a kalamáry podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!