Bramborový salát s fenyklem a kalamáry recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl sůl 2 ks vejce petrželka pažitka bazalka fenykl olivový olej citronová šťáva vinný ocet rostlinný olej 1 lžička dijonská hořčice červená cibule mletý černý pepř mletý černý pepř kalamáry olivový salát 5 ks rané brambory
Postup Bramborový salát s fenyklem a kalamáry
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme dresink: Vejce uvaříme natvrdo ve vodě s octem. Pak dáme stranou žloutky, přidáme k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšleháme
Bílky nakrájíme na jemno a přidáme ke směsi se žloutky. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promícháme. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu
Na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochutíme čerstvou bazalkou a nandáme na talíř spolu s bramborovým salátem
Bramborový salát s fenyklem a kalamáry podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!