Bratislavský tokáň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg žampióny 1 ks větší cibule 500 g hovězí svíčková 1 konzerva rajský protlak 3 lžíce sterilovaný hrášek 2 lžíce nastrouhaný tvrdý chléb podle potřeby olej masový vývar nebo voda podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Bratislavský tokáň recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ty zlehka naklepeme a poté nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Žampióny (nebo jiné houby) očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme maso, cibuli a žampióny, přidáme sůl, pepř, kmín a chvilku smažíme. Až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak a podlijeme masovým vývarem nebo vodou. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, nastrouhaný tvrdý chléb a ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem a zeleninou.