Bratislavský tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg žampióny
1 ks větší cibule
500 g hovězí svíčková
1 konzerva rajský protlak
3 lžíce sterilovaný hrášek
2 lžíce nastrouhaný tvrdý chléb
podle potřeby
olej
masový vývar nebo voda
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ty zlehka naklepeme a poté nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Žampióny (nebo jiné houby) očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme maso, cibuli a žampióny, přidáme sůl, pepř, kmín a chvilku smažíme. Až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak a podlijeme masovým vývarem nebo vodou. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, nastrouhaný tvrdý chléb a ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!