Briošky - makovky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 1 lžička sůl 2 ks vejce 60 g máslo 560 ml mléko 900 g hladká mouka 7 g sušené droždí na potření 1 lžička cukr 1 ks vejce 1 lžička voda na ozdobu 1 hrst mák
Postup Briošky - makovky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mouky nasypeme droždí, cukr, sůl a zamícháme. Přidáme vejce, vlažné mléko, vlažné rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme těsto moukou a necháme 2 hodiny v teple kynout.
Z nakynutého těsta ukrajujeme kousky a dáváme je na pomoučněný vál. Každý kousek vyválíme a stočíme jako na šneky a vnější konec založíme pod prostředek.
Briošky položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Vejce rozšleháme s vodou a cukrem a briošky jím potřeme. Nakonec je posypeme mákem.
Brišoky - makovky pečeme 15 - 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Briošky - makovky podáváme jako chutné sladké pečivo na sváteční stůl.