Brokolice s kořeněnou smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 30 g máslo 1 ks cibule 0.3 l smetana 1 kg brokolice 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 0.3 l masový vývar 125 g nastrouhaný ementál
Postup Brokolice s kořeněnou smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z brokolice odstraníme košťál a rozdělíme ji na růžičky. Ve vroucí vodě uvaříme brokolici do měkka. Uvařenou scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme dozlatova, přimícháme mouku, přilijeme vývar a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme něž omáčka zhoustne.
Omáčku osolíme, opepříme a přimícháme strouhaný sýr, který necháme rozpustit. Přidáme k brokolici. Můžeme krátce zapéct.
Podáváme s bramborem.