Broskvové dortíčky se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 6 lžic šťáva z kompotu 4 lžíce cukr krupice 4 lžíce polohrubá mouka 4 lžíce meruňkový džem 1 sklenice broskvový kompot na ozdobu šlehačka ve spreji strouhaná čokoláda podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Broskvové dortíčky se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rozdělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme žloutky, cukr a nakonec mouku.
Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme na plech ve vrstvě asi 1centimetr vysoké a upečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.
Po upečení plech vytáhneme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté z těsta vykrajujeme kolečka o něco větší, než jsou půlky broskví (k vykrajování lze použít sklenici).
Kolečka pokapeme směsí, kterou jsme připravili smícháním šesti lžic šťávy z kompotu a meruňkového džemu. Na pokapané dortíčky poklademe půlky broskví řeznou stranou dolů a okolo ozdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.