Broskvové dortíčky se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
6 lžic šťáva z kompotu
4 lžíce cukr krupice
4 lžíce polohrubá mouka
4 lžíce meruňkový džem
1 sklenice broskvový kompot
na ozdobu
šlehačka ve spreji
strouhaná čokoláda
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rozdělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme žloutky, cukr a nakonec mouku.

  2. Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme na plech ve vrstvě asi 1centimetr vysoké a upečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova.

  3. Po upečení plech vytáhneme z trouby a těsto necháme vychladnout. Poté z těsta vykrajujeme kolečka o něco větší, než jsou půlky broskví (k vykrajování lze použít sklenici).

  4. Kolečka pokapeme směsí, kterou jsme připravili smícháním šesti lžic šťávy z kompotu a meruňkového džemu. Na pokapané dortíčky poklademe půlky broskví řeznou stranou dolů a okolo ozdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!