Broskvové knedlíky s malinovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 100 g cukr 1 lžička solamyl 200 g maliny 1 lžíce citronová šťáva těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 300 ml mléko 1 lžička prášek do pečiva 10 ks rohlík 100 g hrubá mouka náplň 8 ks menší pevné broskve
Postup Broskvové knedlíky s malinovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 10 - 15 minut nasáknout. Vymačkáme a rozmělníme, přidáme vejce, špetku soli a hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Uhněteme tužší těsto.
Broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 5cm, nakrájíme na 16 dílků, do kterých zabalíme poloviny broskví.
Knedlíky vložíme ihned do vroucí vody a vaříme 10 - 12 minut.
Vyjmeme, necháme okapat a propícháme je.
Mražené nebo čerstvé maliny vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem a přivedeme k varu za občasného promíchání. Solamyl rozmícháme ve 100ml vody spolu s citronovou šťávou, přilijeme k malinám a krátce povaříme.
Broskvové knedlíky přelijeme malinovou omáčkou a podáváme.
Množství ingrediencí je uvedeno na 4 porce.