Broskvové knedlíky s malinovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
100 g cukr
1 lžička solamyl
200 g maliny
1 lžíce citronová šťáva
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
300 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
10 ks rohlík
100 g hrubá mouka
náplň
8 ks menší pevné broskve

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 10 - 15 minut nasáknout. Vymačkáme a rozmělníme, přidáme vejce, špetku soli a hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Uhněteme tužší těsto.

  2. Broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  3. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 5cm, nakrájíme na 16 dílků, do kterých zabalíme poloviny broskví.

  4. Knedlíky vložíme ihned do vroucí vody a vaříme 10 - 12 minut.

  5. Vyjmeme, necháme okapat a propícháme je.

  6. Mražené nebo čerstvé maliny vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem a přivedeme k varu za občasného promíchání. Solamyl rozmícháme ve 100ml vody spolu s citronovou šťávou, přilijeme k malinám a krátce povaříme.

  7. Broskvové knedlíky přelijeme malinovou omáčkou a podáváme.

  8. Množství ingrediencí je uvedeno na 4 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!