Broskvové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek polohrubá mouka 1 kelímek bílý jogurt 0.5 hrnku rostlinný olej 1 lžička jedlá soda náplň 2 lžíce cukr moučka 1 konzerva broskvový kompot krém 1 balíček měkký tvaroh poleva 1 balíček vanilkový pudink
Postup Broskvové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si těsto. Smícháme mouku, cukr, olej, kakao, jedlou sodu, celá malá vejce a jogurt a v hladké těsto. To nalijeme na připravený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplň a polevu. Broskve scedíme a necháme okapat. Kompotovou šťávu nevyléváme. Tvaroh ochutíme cukrem podle chuti. Vezmeme šťávu z kompotu a přidáme vodu tak, aby tekutiny byly 2 hrnky. Do této tekutiny vysypeme pudink a uvaříme.
Po vychladnutí potřeme těsto náplní a klademe na něj broskve tak, aby když nakrájíme kostky, každá obsahovala broskev. Nakonec vše zalijeme vlažnou polevou a necháme vychladnout.
Broskvové řezy nakrájíme na kostky a můžeme servírovat.