Broskvové řezy se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 konzervy broskve 250 g cukr 3 vejce 120 g máslo 120 ml mléko 1 lžíce prášek do pečiva 350 g polohrubá mouka na ozdobu 50 g kakao 3 lžíce mandlové plátky 50 g strouhaná čokoláda krém 1 kelímek smetana ke šlehání 2 balíčky vanilkový krém v prášku (bez vaření)
Postup Broskvové řezy se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme jej s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.
Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme.
Krém rozetřeme na upečené broskvové řezy. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.
Broskvové řezy se šlehačkou necháme zatuhnout, nakrájíme a podáváme třeba ke kávě.