Džemové koláčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 250 g hladká mouka 3 lžíce studená voda máslo na vymazání jahodový džem Schwartau
Postup Džemové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku, máslo a sůl nasypeme do mísy. Co nejrychleji zpracujene rukama v těsto (drobenku). Přidáme do ni vodu (můžeme si pomoci nožem). Pokud je směs příliš suchá, přidáme lžíci vody
Zabalíme těsto do folie a dáme na 30 minut do lednice
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na cca 0,5 cm tloušťky. Vykrajujeme kolečka - (sklenkou, tvořítkem) tak, aby byla o trochu větší než průměr košíčku
Kolečka z těsta pak vtiskneme do košíčků, které jsme vymazali trochou másla. Do nich pak dáme lžičku džemu, ale pozor, abychom ho tam nedali moc (džem by vytekl během pečení)
Džemové koláčky pečeme v předehřáté formě (180°C) cca 15 minut, aby byly košíčky dozlatova. Nakonec je necháme vychladnout a vyndáme z formiček
Partnerem receptu jsou džemy Schwartau