Broskvový koláč s müsli recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 50 g rozinky 200 g cukr moučka 250 g hladká mouka tuk na vymazání 200 g müsli 200 g lískové ořechy 3 lžičky kypřící prášek do pečiva 3 lžíce meruňkový džem 50 ml polotučné mléko mouka na vysypání 465 g kompotované broskve
Postup Broskvový koláč s müsli
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu náplně necháme kompotované půlené broskve na sítku okapat, poté je nakrájíme na kousky. Koláč můžeme připravit i s kompotovanými meruňkami
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, mleté lískové ořechy, vejce, změklé máslo nebo margarín a mléko. Přísady zpracujeme elektrickým ručním šlehačem dohladka na nejvyšším stupni
Těsto nalijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a uhladíme. Poklademe broskvemi a na povrch nasypeme müsli a rozinky. Plech vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut
Koláč po dopečení vyndáme z trouby, postavíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na potření si v kastrůlku zahřejeme džem a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme jím povrch koláče
Broskvový koláč s müsli nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.