Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžíce jablečný ocet 1 lžička mletá skořice 50 ml rostlinný olej 300 g celozrnná mouka 1 - 2 špetky mletý zázvor 0,5 kg červená řepa 1 balíček kypřící prášek do perníku 200 ml sojové mléko 80 g třtinový cukr kokosový olej vegan čokoláda
Postup Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu očistíme, oloupeme, rozkrájíme a uvaříme doměkka. Uvařenou řepu slijeme, rozmixujeme s polovinou mléka a jablečným octem na kaši. Necháme vychladnout
Připravíme si mísu, ve které smícháme mouku s práškem do perníku, kořením, cukrem a solí. Přidáme olej a zbylou polovinu sojového mléka. Těsto na brownies z červené řepy dobře promícháme a nakonec přimícháme rozmixovanou červenou řepu
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, těsto do něj vylijeme a rovnoměrně uhladíme. Brownies pečeme asi 35 minut na 180 °C
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, stačí rozpustit čokoládu s trochou kokosového oleje. Polevou potřeme vychladlý moučník
Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou rozkrájíme na kostky a libovolně ozdobíme, můžeme použít ovoce i hoblinky čokolády apod.