Maminčin brownies recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 280 g máslo 150 g hladká mouka 1 hrst mandlové lupínky máslo na vymazání 350 g třtinový cukr 400 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Maminčin brownies
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C
Polovinu čokolády rozehřejeme a necháme rozpustit, použijeme kvalitní hořkou čokoládu. Přidáme máslo (žádnou náhražku) a na mírném ohni zahříváme, promícháváme, abychom získali krásně hladký krém. Čokoládovou hmotu necháme mírně zchladnout
Poté do čokoládové směsi vmícháme cukr, vejce a hladkou mouku. Nakonec vmícháme zbylou čokoládu, kterou jsme nasekali na kousky. Můžeme přidat i hrst mandliček
Těsto na brownies nalijeme do máslem vymazaného a pečícím papírem vymazaného menšího pekáčku a pečeme 30 - 35 minut podle typu trouby
Po upečení necháme maminčin brownies vychladnout, nakrájíme a podáváme. Podle chuti lze ještě posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné. Brownies je sladký dost.