Buchtičky s jahodovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

citronová kůra
těsto
1 lžíce cukr
1 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 hrnek mléko
0.5 kostky droždí
1 balíček vanilkový cukr
těstíčko
0.3 lžičky sůl
1 lžíce rum
1 hrnek polohrubá mouka
na potření
máslo
krém
2 ks žloutek
2 hrnky jahody
1 lžíce polohrubá mouka
1 hrnek sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z poloviny vlažného mléka, cukru a droždí připravím kvásek.

  2. Máslo, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Pěnu vlijeme do mouky. Přidáme kvásek, sůl, rum, trochu nastrouhané citronové kůry a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  3. Těsto promísíme a uděláme z něj malé buchtičky. Ty skládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Připravíme krém. Smetanu, cukr, mouku a žloutky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Krém nesmí vařit, srazil by se. Do vychladlého krému vmícháme nakrájené jahody.

  5. Buchtičky podáváme s jahodovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!