Česnekové hranolky bez tuku recept
Apetit Recepty přílohyPostup Česnekové hranolky bez tuku
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme kráječem na hranolky. Pokud nemáme doma kráječ, tak je jednoduše nakrájíme nožem
Nakrájené hranolky oplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda nebude čistě průzračná. Nakrájené hranolky důkladně zcela do čista osušíme, neboť musí být suché. Troubu rozehřejeme na 200 °C
Česnek prolisujeme a promícháme rukama s nakrájenými hranolky. Plech vysteleme papírem na pečení potřeným olejem a posypeme rovnoměrně námi připravenými hranolky. Hranolky osolíme podle naší chuti
Hranolky pečeme asi 40 minut dozlatova. Kdo má gril, tak je může ještě na 10 minut vložit s plechem pod gril, protože gril jim dodá větší křupavost
Česnekové hranolky bez tuku podáváme s různými steaky, ale zachutnají i samotné s dipem.