Česnekové hranolky bez tuku recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
700 g brambory
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme kráječem na hranolky. Pokud nemáme doma kráječ, tak je jednoduše nakrájíme nožem

  2. Nakrájené hranolky oplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda nebude čistě průzračná. Nakrájené hranolky důkladně zcela do čista osušíme, neboť musí být suché. Troubu rozehřejeme na 200 °C

  3. Česnek prolisujeme a promícháme rukama s nakrájenými hranolky. Plech vysteleme papírem na pečení potřeným olejem a posypeme rovnoměrně námi připravenými hranolky. Hranolky osolíme podle naší chuti

  4. Hranolky pečeme asi 40 minut dozlatova. Kdo má gril, tak je může ještě na 10 minut vložit s plechem pod gril, protože gril jim dodá větší křupavost

  5. Česnekové hranolky bez tuku podáváme s různými steaky, ale zachutnají i samotné s dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!