Česnekové dipy recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr 4 stroužky česnek 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl sůl 4 lžíce voda pepř pepř 4 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 2 ks jarní cibulka 100 g sýr lučina 100 g netučná majonéza nasekaná petrželka nebo pažitka
Postup Česnekové dipy
Postup přípravy receptu
-
Omáčka připravená za tepla:
Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem
Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Za stálého míchaní povaříme 20 minut. Vmícháme lučinu a utřený česnek. Podle potřeby dochutíme. Tuto česnekovou omáčku podáváme vychlazenou
Omáčka připravená za studena:
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Přendáme do mísy,
přelijeme citronovou šťávou, promícháme s vodou a olivovým olejem. Vše zjemníme majonézou a podle chuti česnekovou omáčku přisolíme a připepříme
Do obou česnekových dipů můžeme vmíchat trochu nasekané petrželky nebo pažitky.