Bůčková paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 1 lžíce majoránka 300 g bůček 0.5 lžičky mletý bílý pepř 150 g vařené brambory na ozdobu 1 svazeček kadeřavá petrželka příloha zeleninový salát podle chuti 1 ks krájená feferonka
Postup Bůčková paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a prolisujeme.
Bůček umeleme na masovém strojku a v míse smícháme se solí, pepřem, majoránkou. Kdo má rád pikantní, přidá feferonku. Přidáme brambory, vejce a vše společně dobře promícháme.
Směs vložíme do paštikové formy, nebo jiné vhodné uzavíratelné nádoby, uzavřeme a zvolna vaříme v páře asi 60 minut.
Uvařenou vychladlou paštiku nakrájíme, ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty nebo bílým pečivem a zeleninovým salátem.