Budějická buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička kakao
1 ks žloutek
1 ks bílek
1 kostka droždí
40 g cukr krupice
4 lžíce ořechy
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
200 ml vlažné mléko
100 g tuk na pečení
1 balíček skořicový cukr
2 ks tavený sýr (60g)

Postup přípravy receptu

  1. Ze lžíce mouky, droždí, cukru a 50ml mléka si připravíme kvásek

  2. Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do kterého vlijeme kvásek, přilijeme žloutek rozmíchaný ve zbylém mléce, rozpuštěný tuk a přisypeme cukr. Vařečkou zaděláme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple 40 - 60 minut kynout

  3. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky velikosti formy (20cm). Jednu vložíme do vymazané formy a necháme ještě 15 minut kynout. Pak placku ve formě potřeme rozšlehaným (ne vymíchaným) bílkem a posypeme nakrájenými ořechy smíchanými se skořicovým cukrem

  4. Budějickou buchtu vložíme do předehřáté trouby a na 175 °C dozlatova upečeme. Stejně postupujeme i s druhou plackou

  5. Smetanu uvedeme do varu, necháme vychladnout a dotuha vyšleháme. Krémové sýry utřeme s kakaem i vanilkovým cukrem a zlehka přimícháme šlehačku

  6. Vychladlé korpusy rozkrojíme a naplníme smetanovo-sýrovou náplní

  7. Jednotlivé kousky budějické buchty před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a sekanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!