Bulguroto s krůtím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 200 g pórek 500 g žampiony 1 ks červená paprika mletý kmín 2 - 3 řapíky řapíkatý celer 500 g krůtí maso 2 hrnky voda nebo vývar celerová nať 2 lžičky adžika 1 hrnek bulgur
Postup Bulguroto s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky a promícháme se solí a s kořením adžika. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer, červenou papriku a pórek nakrájíme na proužky
Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj opéct maso. Mezitím vsypeme hrnek bulguru do větší misky a přelijeme ho 2 hrnky horké vody nebo vývaru. Necháme bobtnat
Ke změklému masu přisypeme žampiony, pórek, papriku a řapíkatý celer, posypeme mletým kmínem a spolu s masem dusíme za občasného promíchání asi 10 minut. Potom přisypeme nabobtnalý bulgur a vše dohromady promícháme. Necháme ještě chvíli podusit. Bulguroto s krůtím masem ochutíme solí a posypeme nasekanou celerovou natí
Bulguroto s krůtím masem podáváme teplé.