Bulguroto s krůtím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
200 g pórek
500 g žampiony
1 ks červená paprika
mletý kmín
2 - 3 řapíky řapíkatý celer
500 g krůtí maso
2 hrnky voda nebo vývar
celerová nať
2 lžičky adžika
1 hrnek bulgur

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a promícháme se solí a s kořením adžika. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer, červenou papriku a pórek nakrájíme na proužky

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj opéct maso. Mezitím vsypeme hrnek bulguru do větší misky a přelijeme ho 2 hrnky horké vody nebo vývaru. Necháme bobtnat

  3. Ke změklému masu přisypeme žampiony, pórek, papriku a řapíkatý celer, posypeme mletým kmínem a spolu s masem dusíme za občasného promíchání asi 10 minut. Potom přisypeme nabobtnalý bulgur a vše dohromady promícháme. Necháme ještě chvíli podusit. Bulguroto s krůtím masem ochutíme solí a posypeme nasekanou celerovou natí

  4. Bulguroto s krůtím masem podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!