Bulharská pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
6 ks paprika
6 ks rajče
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a rajčata očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do kastrolku s širokým dnem nalijeme olej a opečeme papriky, až jsou měkké. Papriky vyjmeme na talíř a do výpeku vložíme nakrájený česnek.

  3. Chvilku opékame a hned přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a necháme za občasného promíchání rozvařit. Uvařenou rajčatovou směs rozmixujeme, můžeme i prolisovat, abychom se zbavili slupek z rajčat. Pak vložíme papriky a ještě několik minut povaříme.

  4. Bulharskou pochoutku podávame s chlebem. Pro masochtivé přidáme nakrájenou klobásku, dobré jsou i kousky masa.

  5. Bulharská pochoutka chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!