Jednoduchá žampionová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 lžička máslo 10 ks žampiony 1 - 2 lžičky hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání 2 dl vroucí voda 1 lžíce přepuštěné máslo mletý černý pepř 1 - 2 lžičky třtinový cukr 1 - 2 lžičky ocet ze šumivého vína
Postup Jednoduchá žampionová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky
V kastrůlku rozpálíme přepuštěné máslo s olejem. Vsypeme žampiony a restujeme je dozlatova. Přidáme mouku, opražíme a zalijeme vroucí vodou. Základ omáčky asi 3 minuty povaříme. Asi půlku vyvařené tekutiny se žampiony dáme stranou a rozmixujeme ji. Rozmixované žampiony vložíme zpět do kastrůlku. Rozředíme smetanou a nakonec ochutíme octem, cukrem, solí a trochou čerstvě mletého pepře. Nakonec do omáčky přidáme oříšek másla pro zjemnění
Jednoduchou žampionovou omáčku podáváme nejlépe teplou.