Burgundská ztracená vejce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 8 ks vejce 50 g máslo petrželka 1 ks cibule tymián 1 ks bobkový list 500 ml červené víno 1 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 8 ks světlý toast
Postup Burgundská ztracená vejce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek jemně posekáme a opečeme na másle dočervena. Pak zalijeme vínem, přidáme šálek vody, okořeníme a asi 5 minut povaříme, poté směs přecedíme.
Vejce po jednom opatrně rozbijeme do hrnku a jemně přelijeme do připraveného svařeného a ochuceného vína. Když se v něm vajíčka usadí a ztuhnou, lžící je opatrně vybereme a tekutinu necháme znovu povařit.
Mezitím z másla a tuku připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do omáčky, a za stálého znovu povaříme.
Vejce dáme na opečené světlé toasty, vše vložíme do servírovací misky a přelijeme horkou omáčkou. Burgundská ztracená vejce ihned podáváme.