Burgundská ztracená vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
8 ks vejce
50 g máslo
petrželka
1 ks cibule
tymián
1 ks bobkový list
500 ml červené víno
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
8 ks světlý toast

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek jemně posekáme a opečeme na másle dočervena. Pak zalijeme vínem, přidáme šálek vody, okořeníme a asi 5 minut povaříme, poté směs přecedíme.

  2. Vejce po jednom opatrně rozbijeme do hrnku a jemně přelijeme do připraveného svařeného a ochuceného vína. Když se v něm vajíčka usadí a ztuhnou, lžící je opatrně vybereme a tekutinu necháme znovu povařit.

  3. Mezitím z másla a tuku připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do omáčky, a za stálého znovu povaříme.

  4. Vejce dáme na opečené světlé toasty, vše vložíme do servírovací misky a přelijeme horkou omáčkou. Burgundská ztracená vejce ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!