Smažený salám v zelném těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
10 dkg máslo
1 kg brambory
1,5 dl mléko
1,5 dl mléko
200 g sádlo
2 ks mrkev
500 g salám
grilovací koření
3 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
10 - 15 dkg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Salám vhodný na opékání nakrájíme na silnější kolečka. Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na těstíčko smícháme 1,5 dl mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 10 - 15 dkg kysaného zelí, grilovací koření a sůl. Dobře promícháme v hladké těstíčko. Salámová kolečka obalíme v těstíčku a smažíme je na sádle na pánvi

  2. Brambory oloupeme, překrojíme a dáme uvařit do osolené vody. Měkké brambory potom rozšleháme s máslem, přilijeme teplé mléko a vytvoříme hladkou bramborovou kaši

  3. Na salát nastrouháme dvě střední mrkve na jemno, přidáme vodu, citronovou šťávu, cukr a promícháme. Připravíme tak chutný mrkvový salát k hlavnímu chodu

  4. Smažený salám v zelném těstíčku servírujeme s jemnou bramborovou kaší. Talíře můžeme podle chuti ozdobit nakrájenými rajčaty, paprikou a pažitkou. Připravený mrkvový salát výborně chuťově doplní podávané jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!