Teplá cuketová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 snítky petrželka 1 ks cibule 300 g cuketa kari 200 g sýr mletý pepř 150 g anglická slanina 4-6 plátků toastový chléb
Postup Teplá cuketová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Pokud má cuketa silnou slupku, tak ji oloupeme. Menší (mladé cukety) většinou loupat nemusíme. Cuketu a slaninu nakrájíme na maličké kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také drobně pokrájíme
Sýr nastrouháme, petrželku jemně nasekáme
Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm vyškvaříme. Libovější slaninu pouze smažíme dozlatova. Přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět, pak nasypeme do pánve i pokrájenou cuketu, kari, pepř a sůl. Společně smažíme, dokud cuketa také nezměkne a nezesklovatí. Nakonec do zeleninové směsi přimícháme sýr a jen krátce na mírném ohni mícháme
V toastovači nebo v troubě opečeme potřebné množství toastového chleba a potřeme ho ještě teplou cuketovou pomazánkou. Posypeme nasekanou petrželkou. Teplou cuketovou pomazánku můžeme natřít i na jiné bílé pečivo.