Teplá zelenina se salsou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks pórek
1,5 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
4 ks bílá paprika
2 ks masité rajče
orientální koření
2 hrstě sterilovaný nebo mražený hrášek
koření tzatziki
5 - 6 lžic chilli salsa

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Masitá rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek na kolečka. Sterilovaný hrášek slijeme nebo použijeme mražený

  2. Olivový olej rozehřejeme a nejprve osmahneme pórek, když nám krásně změkne, přidáme papriku, rajčata a za stálého míchání restujeme. Zelenina nám pustí šťávu, kterou však všechnu vyrestujeme. Přidáme hrášek a necháme ho s ostatní zeleninou povolit. Zasypeme kořením tzatziki, směsí orientálního koření a zakapeme tmavou sójovou omáčkou. Dobře promícháme a opět tak 2 minutky restujeme. Nakonec vmícháme salsu - pikantní rajčatovou omáčku, stroužek česneku jen pro ovonění a prohříváme. Zelenina by měla zůstat i mírně křupavá (ne jako bláto). Zachová si tak i vitamíny. Kdo chce, přidá ještě bambusové výhonky

  3. Teplou zeleninu se salsou podáváme jako hlavní chod s kouskem pečiva (i bez) nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!