Teplá zelenina se salsou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks pórek 1,5 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 4 ks bílá paprika 2 ks masité rajče orientální koření 2 hrstě sterilovaný nebo mražený hrášek koření tzatziki 5 - 6 lžic chilli salsa
Postup Teplá zelenina se salsou
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme a zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Masitá rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek na kolečka. Sterilovaný hrášek slijeme nebo použijeme mražený
Olivový olej rozehřejeme a nejprve osmahneme pórek, když nám krásně změkne, přidáme papriku, rajčata a za stálého míchání restujeme. Zelenina nám pustí šťávu, kterou však všechnu vyrestujeme. Přidáme hrášek a necháme ho s ostatní zeleninou povolit. Zasypeme kořením tzatziki, směsí orientálního koření a zakapeme tmavou sójovou omáčkou. Dobře promícháme a opět tak 2 minutky restujeme. Nakonec vmícháme salsu - pikantní rajčatovou omáčku, stroužek česneku jen pro ovonění a prohříváme. Zelenina by měla zůstat i mírně křupavá (ne jako bláto). Zachová si tak i vitamíny. Kdo chce, přidá ještě bambusové výhonky
Teplou zeleninu se salsou podáváme jako hlavní chod s kouskem pečiva (i bez) nebo jako přílohu.