Burizony v karamelu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g máslo 500 g cukr krupice 1 balení čokoládová poleva 1 konzerva slazené salko
Postup Burizony v karamelu recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr krupici necháme na mírném ohni zkaramelizovat, tedy vložíme cukr do hrnce a za stálého míchání prohříváme do rozpuštění, bude to asi trvat dlouho, chce to trpělivost.
Poté přilijeme salko, přidáme změklé plátky másla, burizony a promícháme. Karamelovou hmotu odstavíme z ohně a počkáme, až hmota začne tuhnout.
Mezitím rozložíme na tác papírové košíčky, spodek košíčků naplníme čokoládou (jen asi 3 mm). Z hmoty tvarujeme kuličky, které vkládáme do košíčků. Košíčky necháme odležet v ledničce do druhého dne.
Burizony v karamelu podáváme jako výbornou sladkost.