Buřty na pivě pro gurmány recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 g cibule 2-5 ks feferonka 1 kg buřty 200 g rajský protlak 250 ml černé pivo 2 lžíce sádlo na vymazání
Postup Buřty na pivě pro gurmány recept
Postup přípravy receptu
-
Na vymazaný pekáč dáme vrstvu cibule, kterou jsme nakrájeli na hrubé kousky. Na cibuli poklademe buřty nakrájené podélně na půlky, zbavené slupky. Podle chuti přidáme feferonky a vše zalijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali protlak. Povaříme.
Místo buřtů můžeme použít točený salám nebo silné párky. Použijeme-li utopence, je jídlo ještě chutnější. Jako přílohu doporučuji chléb, pokud podáváme jako hlavní chod, můžeme podávat vařený brambor. Toto jídlo je chutné i po vychladnutí, třeba během konzumace alkoholu.
Tento recept lze různě obměňovat, například přidáním naložené zeleniny jako například Kunovjanka. Buřty můžeme také pouze nakrojit a vložit do nich plátky hermelínu.