Buřty na pivě pro gurmány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g cibule
2-5 ks feferonka
1 kg buřty
200 g rajský protlak
250 ml černé pivo
2 lžíce sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na vymazaný pekáč dáme vrstvu cibule, kterou jsme nakrájeli na hrubé kousky. Na cibuli poklademe buřty nakrájené podélně na půlky, zbavené slupky. Podle chuti přidáme feferonky a vše zalijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali protlak. Povaříme.

  2. Místo buřtů můžeme použít točený salám nebo silné párky. Použijeme-li utopence, je jídlo ještě chutnější. Jako přílohu doporučuji chléb, pokud podáváme jako hlavní chod, můžeme podávat vařený brambor. Toto jídlo je chutné i po vychladnutí, třeba během konzumace alkoholu.

  3. Tento recept lze různě obměňovat, například přidáním naložené zeleniny jako například Kunovjanka. Buřty můžeme také pouze nakrojit a vložit do nich plátky hermelínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!