Býčí žlázy ala ledvinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 lžíce hladká mouka 15 dkg anglická slanina 1 hrst sušené houby 2-3 lžíce vepřové sádlo 4 ks býčí žlázy podle potřeby mléko podle chuti mletá sladká paprika mletý černý pepř sušená šalvěj vývar nebo bujón
Postup Býčí žlázy ala ledvinky recept
Postup přípravy receptu
-
Býčí žlázy před samotnou úpravou necháme vymočit cca 30 minut v mléce. Poté dobře ve vodě opereme a osušíme.
Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, po chvíli vložíme nakrájenou slaninu a zlehka vše orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy. Vzhledem k tomu, že pustí značné množství vody, je zapotřebí vodu vyvařit.
K býčím žlázám přidáme sladkou papriku a vše zaprášíme moukou. Malou chvilku orestujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme pepř a sůl. Pokud použijeme masový bujón, se solí velmi opatrně. Vše podusíme cca 15 - 20 minut. Směs naředíme, aby omáčka byla vláčná, a přidáme nahrubo namleté sušené houby a šalvěj. Vše ještě 10 minut povaříme.
Býčí žlázy ala ledvinky podáváme s rýží nebo brambory.