Bylinková pletenička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1 lžíce kmín
0.5 svazku pažitka
1-2 dl podmáslí
1 lžíce anýz
0.5 svazku petrželová nať
100 g ovesné vločky
0.5 balíčku sušené droždí
1 lžíce kardamom
mořská sůl
250 g hrubozrnná pšeničná mouka
na potření
žloutek
voda

Postup přípravy receptu

  1. 2/3 ovesných vloček pomeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s podmáslím a necháme 2 hodiny nabobtnat. Mouku promícháme s droždím a dáme do mísy. K vločkové kaši přidáme zbylé ovesné vločky, máslo, mořskou sůl, přebrané, umyté a nadrobno pokrájené bylinky, majoránku, kmín a vypracujeme tuhé těsto. Přikryté necháme postát na teplém místě 30 minut.

  2. Těsto ještě jednou promícháme a rozdělíme na tři díly. Na pomoučněné desce vyválíme tři přadénka a upleteme pleteničku. Položíme na pomoučněný plech, necháme ještě nakynout a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme bylinkovou pleteničku asi 30 minut. Krátko před upečením potřeme pleteničku žloutky rozmíchanými v trošce vody a posypeme anýzem, kardamomem a kmínem.

  3. Bylinkovou pleteničku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme s italskou sýrovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!