Bylinková pletenička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 lžíce majoránka 1 lžíce kmín 0.5 svazku pažitka 1-2 dl podmáslí 1 lžíce anýz 0.5 svazku petrželová nať 100 g ovesné vločky 0.5 balíčku sušené droždí 1 lžíce kardamom mořská sůl 250 g hrubozrnná pšeničná mouka na potření žloutek voda
Postup Bylinková pletenička recept
Postup přípravy receptu
-
2/3 ovesných vloček pomeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s podmáslím a necháme 2 hodiny nabobtnat. Mouku promícháme s droždím a dáme do mísy. K vločkové kaši přidáme zbylé ovesné vločky, máslo, mořskou sůl, přebrané, umyté a nadrobno pokrájené bylinky, majoránku, kmín a vypracujeme tuhé těsto. Přikryté necháme postát na teplém místě 30 minut.
Těsto ještě jednou promícháme a rozdělíme na tři díly. Na pomoučněné desce vyválíme tři přadénka a upleteme pleteničku. Položíme na pomoučněný plech, necháme ještě nakynout a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme bylinkovou pleteničku asi 30 minut. Krátko před upečením potřeme pleteničku žloutky rozmíchanými v trošce vody a posypeme anýzem, kardamomem a kmínem.
Bylinkovou pleteničku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme s italskou sýrovou směsí.