Bylinkové tofu s uzeným lososem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

tymián
1 lžička olivový olej
1 ks střední rajče
1 balíček uzený losos v oleji (100g)
1 kostka bylinkové tofu
1,5 lžíce pravá japonská sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa v oleji (malé tenké plátky) slijeme a jen krátce prohřejeme na teflonové pánvi bez dalšího dochucování. Je dost slaný. Pak jej rozkrájíme na nudličky a odložíme stranou

  2. Rajče omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se zrníčky. Tuhý zbytek i se slupkou nakrájíme na miniaturní kostičky

  3. Bylinkové tofu nakrájíme a na lžičce olivového oleje osmahneme, hned zakápneme pravou sójovou omáčkou a lehce promícháme, aby si tofu zachovalo svůj tvar. Přidáme rajče a odstavíme. Příprava je rychlá, stačí 2 - 3 minuty

  4. Bylinkové tofu servírujeme na talíř, přidáme nudličky lososa a posypeme tymiánem, který promneme mezi prsty, aby se pokrm ještě víc provoněl. Bylinkové tofu s uzeným lososem můžeme podávat i za studena

  5. Vegetariáni vynechají rybu a nahradí ji třeba nastrouhaným uzeným sýrem. Můžeme také přelít rajčatovým dresinkem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!