Bylinkové tofu s uzeným lososem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- tymián 1 lžička olivový olej 1 ks střední rajče 1 balíček uzený losos v oleji (100g) 1 kostka bylinkové tofu 1,5 lžíce pravá japonská sójová omáčka
Postup Bylinkové tofu s uzeným lososem
Postup přípravy receptu
-
Lososa v oleji (malé tenké plátky) slijeme a jen krátce prohřejeme na teflonové pánvi bez dalšího dochucování. Je dost slaný. Pak jej rozkrájíme na nudličky a odložíme stranou
Rajče omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se zrníčky. Tuhý zbytek i se slupkou nakrájíme na miniaturní kostičky
Bylinkové tofu nakrájíme a na lžičce olivového oleje osmahneme, hned zakápneme pravou sójovou omáčkou a lehce promícháme, aby si tofu zachovalo svůj tvar. Přidáme rajče a odstavíme. Příprava je rychlá, stačí 2 - 3 minuty
Bylinkové tofu servírujeme na talíř, přidáme nudličky lososa a posypeme tymiánem, který promneme mezi prsty, aby se pokrm ještě víc provoněl. Bylinkové tofu s uzeným lososem můžeme podávat i za studena
Vegetariáni vynechají rybu a nahradí ji třeba nastrouhaným uzeným sýrem. Můžeme také přelít rajčatovým dresinkem apod.