Bylinkový nadívaný bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg vepřový bok drceny kmín na potření 2 stroužky česnek nádivka 2 ks vejce mléko 2-3 ks rohlík 2 ks vejce natvrdo 100 g měkký salám čerstvé bylinky
Postup Bylinkový nadívaný bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rohlíky vymačkáme. K rohlíkům přidáme nasekané vejce, syrová vejce, jemně nakrájený nebo nastrouhaný salám a bylinky podle chuti. Na jaře můžeme použít i kopřivy. Podle chuti nádivku osolíme.
Do bůčku prořízneme kapsu. Kapsu vytřeme utřeným česnekem se solí a lehce posypeme drceným kmínem. Pak bůček naplníme nádivkou. Kapsu spíchneme jehlicí nebo zašijeme, povrch osolíme a okmínujeme. Bylinkový nadívaný bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme v troubě asi 2 hodiny dozlatova.
Hotový bylinkový nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Nadívaný bůček je dobrý s brambory nebo nastudeno s bramborovým salátem.