Domácí vlašský salát podle maminky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
ocet
4 - 5 ks brambory
250 - 300 ml majonéza
1 lžička hořčice
2 - 3 ks mrkev
1 konzerva sterilovaný hrášek
worcester
4 ks sterilovaná okurka
200 g šunkový salám
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na nudličky

  2. Mrkev očistíme a uvaříme ji doměkka, poté ji nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i syrovou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Okurky i salám nakrájíme na jemné nudličky

  3. Zeleninu se salámem dáme do velké mísy. Do mísy přidáme majonézu a hořčici. Salát jemně osolíme, opepříme a dochutíme troškou octa a worcestru

  4. Vlašský salát pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Domácí vlašský salát podáváme s oblíbeným pečivem

  5. A ještě jedna rada na závěr: Pokud chcete použít vlašský salát na chlebíčky, krájejte všechny ingredience na co nejmenší kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!