Caesarův salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 50 g parmazán 2 ks sardelka 100 ml olivový olej 4 lžíce slunečnicový olej 100 g anglická slanina 3 - 4 lžíce citronová šťáva 3 plátky toastový chléb 2 - 3 lžíce worcesterská omáčka mletý černý pepř 1 ks salát romana 2 ks čerstvé vejce
Postup Caesarův salát
Postup přípravy receptu
-
Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat
Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve, přilijeme slunečnicový olej a z kostek vysmažíme krutonky. Kostky restujeme při mírné teplotě
Vejce propíchneme a na přesnou minutu jej vložíme do vařící vody. Po minutě jej ihned zchladíme, rozbijeme a obsah vložíme lžící do mísy. Vejce zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, worcesterskou omáčkou a osolíme a opepříme
Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme je omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a krutonky nasypeme na salát. Navrch salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami
Vhodnou přílohou je bílý chléb
Foto: Profimedia.cz