Capellini s masem a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
2 stroužky česnek
2 lžíce olivový olej
1 sklenka rajčatová šťáva
1 ks jarní cibulka
200 g hovězí svíčková
1 ks zelená chilli paprička
350 g capellini
podle chuti
sůl
parmazán
mletý černý pepř
na ozdobu
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Capellini uvaříme v osolené vodě al dente. Omyté a dobře osušené hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrášek uvaříme a propláchneme ledovou vodou. Oloupanou jarní cibulku s oloupaným česnekem nasekáme najemno. Zelenou chilli papričku nakrájíme na slabé proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.

  2. Na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibulku s česnekem a přidáme hovězí nudličky, nakrájenou chilli papričku a po chvíli rajčatovou šťávu s rajčaty. Dusíme krátce asi 10 - 15 minut a ke konci přidáme hrášek. Směs podle naší chuti osolíme a opepříme. Slité capellini orestujeme s hotovou hovězí směsí.

  3. Capellini s masem a rajčaty upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme jako hlavní chod ozdobený lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!