Čekankový salát 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
150 g celer
150 g čekanka
50 g nakládaná okurka
0.3 lžičky mletý černý pepř
3 lžíce bylinkový ocet
75 g polní salát

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si vejce natvrdo. Uvařené vychladíme a oloupeme.

  2. Do mísy vlijeme bylinkový ocet, v něm rozmícháme sůl, mletý černý pepř a olej.

  3. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Celer ihned přimícháme k octové zálivce, aby nezčernal. Čekanku očistíme a nakrájíme na proužky, mimo košťálu, který vykrojíme(bývá hořký). Polní salát očistíme, okurky nakrájíme na tenké plátky.

  4. Čekanku a salát přimícháme k ostatním surovinám v míse. Vše dobře promícháme a ozdobíme plátky vejce.

  5. Čekankový salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem, chutná dobře i samotný. Hodí se i jako příloha k masovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!