Čekankový salát 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 150 g celer 150 g čekanka 50 g nakládaná okurka 0.3 lžičky mletý černý pepř 3 lžíce bylinkový ocet 75 g polní salát
Postup Čekankový salát 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si vejce natvrdo. Uvařené vychladíme a oloupeme.
Do mísy vlijeme bylinkový ocet, v něm rozmícháme sůl, mletý černý pepř a olej.
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Celer ihned přimícháme k octové zálivce, aby nezčernal. Čekanku očistíme a nakrájíme na proužky, mimo košťálu, který vykrojíme(bývá hořký). Polní salát očistíme, okurky nakrájíme na tenké plátky.
Čekanku a salát přimícháme k ostatním surovinám v míse. Vše dobře promícháme a ozdobíme plátky vejce.
Čekankový salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem, chutná dobře i samotný. Hodí se i jako příloha k masovým pokrmům.