Dušený hrášek s novým bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo majoránka 1 ks cibule 2 - 3 ks mrkev libeček voda na podlití 300 g zelený hrášek mletý černý pepř 8 - 10 ks nové brambory 1 kostka bylinkový bujon
Postup Dušený hrášek s novým bramborem
Postup přípravy receptu
-
Zelený hrášek vyloupeme z lusků, navážíme si asi 250 - 300 g. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Malé nové brambory očistíme kartáčkem a necháme celé, vybereme menší kousky
Na másle nejprve osmahneme nakrájenou cibuli, na ni vhodíme hrášek a orestujeme. Zalijeme vodou, vhodíme celé brambory, přidáme kostku bujonu a pod pokličkou podusíme doměkka. Mrkev přidáváme asi až po 15 minutách dušení, změkne za chviličku. Dušený hrášek s novým bramborem ochutíme pepřem, majoránkou, libečkem a ještě krátce podusíme, šťávy by nám mělo zbýt jen maličko
Dušený hrášek s novým bramborem podáváme jako hlavní chod. Podáváme teplé a nic dalšího není potřeba. Recept uvítají hlavně vegetariáni.