Čekankový salát s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 150 g celer 150 g čekanka 75 g polníček 5 lžic olivový olej 1-2 ks vejce natvrdo 70 g sladkokyselá okurka 0.3 lžičky mletý černý pepř 3 lžíce bylinkový ocet
Postup Čekankový salát s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Ocet nalejeme do salátové mísy. Rozpustíme v něm sůl a přimícháme pepř a olej.
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Ihned jej vmícháme do zálivky, aby zůstal bílý. Čekanku očistíme, omyjeme, osušíme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Polníček očistíme, omyjeme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky.
Do zálivky s celerem přidáme polníček, proužky čekanky a okurky. Vše smícháme. Vejce nakrájíme na plátky nebo nasekáme najemno.
Hotový salát zdobíme plátky vajec. Salát je vhodný jako předkrm nebo jako příloha k masitým jídlům.