Celerová polévka se smrži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
750 g brambory
250 ml smetana
750 g celer
- - pepř mletý
- - oříšek muškátový
1 l vývar zeleninový
200 g celer řapíkatý
10 g smži sušení

Postup přípravy receptu

  1. Smrže předem namočíme, bulvu celeru oloupeme a nakrájíme na hranolky. Stejně naložíme s bramborami, ale část hranolků z nich dáme stranou. Připravenou zeleninu orestujeme na tuku. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme jej na proužky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě spolu s odloženými bramborovými hranolky a se smrži. Polévku rozmixujeme a vmícháme do ní většinu šlehačky. Krátce povaříme a nalijeme do talířů. Do každého talíře dáme lžíci bramborových hranolků, trochu řapíkatého celeru a zbytek šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!