Rychlý salát s mozzarellou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 snítky petrželka 4 - 6 ks rajče 150 - 200 g mozzarella pepř 2 lžíce olivový olej citronová šťáva 1 hlávka ledový salát čerstvá bazalka balsamikový ocet 1 ks menší okurka
Postup Rychlý salát s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Salát omyjeme a nahrubo nakrájíme. Omytou okurku podélně rozřízneme a rozkrájíme na slabé půlměsíčky. Petrželku a bazalku jemně nasekáme. Použít můžeme i bazalku sušenou, ale není tak aromatická jako ta čerstvá. Salát promícháme s okurkou, bylinkami, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a necháme malou chvíli proležet
Mezitím si nakrájíme na tenké plátky rajčata a mozzarellu. Salát rozdělíme na 4 až 6 porcí, rozprostřeme na talíře. Poklademe ho rajčaty a nakrájenou mozzarelou. Opepříme, osolíme, dozdobíme nasekanými bylinkami. Podle chuti případně ještě zakapeme balsamikovým octem nebo olivovým olejem
Salát s mozzarellou podáváme s čerstvým pečivem nebo zapečenou bagetou