Rychlý salát s mozzarellou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 snítky petrželka
4 - 6 ks rajče
150 - 200 g mozzarella
pepř
2 lžíce olivový olej
citronová šťáva
1 hlávka ledový salát
čerstvá bazalka
balsamikový ocet
1 ks menší okurka

Postup přípravy receptu

  1. Salát omyjeme a nahrubo nakrájíme. Omytou okurku podélně rozřízneme a rozkrájíme na slabé půlměsíčky. Petrželku a bazalku jemně nasekáme. Použít můžeme i bazalku sušenou, ale není tak aromatická jako ta čerstvá. Salát promícháme s okurkou, bylinkami, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a necháme malou chvíli proležet

  2. Mezitím si nakrájíme na tenké plátky rajčata a mozzarellu. Salát rozdělíme na 4 až 6 porcí, rozprostřeme na talíře. Poklademe ho rajčaty a nakrájenou mozzarelou. Opepříme, osolíme, dozdobíme nasekanými bylinkami. Podle chuti případně ještě zakapeme balsamikovým octem nebo olivovým olejem

  3. Salát s mozzarellou podáváme s čerstvým pečivem nebo zapečenou bagetou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!