Celozrnná dia vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 lžic olej
1 špetka sůl
3 ks žloutek
18 lžic mléko
1 ks citron
2 ks prášek do pečiva
350 g polohrubá mouka
375 g netučný tvaroh
400 g celozrnná jemně mletá mouka
podle chuti
rozinky
sekané mandle
sorbit
sušené švestky
sušená papája

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme se žloutky. Přidáme olej, mléko, sorbit, mandle, rozinky, sůl, nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, sušené nakrájené švestky, případně sušenou papáju. Nakonec přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto.

  2. Z těsta upleteme vánočku, potřeme ji bílkem a posypeme plátky mandlí. Celozrnnou dia vánočku pečeme v předehřáté troubě asi na 150 - 170 °C.

  3. Upečenou dia vánočku necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!