Celozrnná pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 2 ks rajčata 100 ml mléko 1 ks cibule 100 g žampióny - - tymián 100 g mouka hladká - - prášek do pečiva - - olivy 200 g čedar - - olej olivový - - šťáva citronová 100 ml protlak rajčatový - - oregano 100 g mouka celozrnná 50 g ančovičky - - omáčka worcesterská
Postup Celozrnná pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Obě mouky, sůl prášek do pečiva prosijeme do veliké mísy, sklepeme i otruby které uvízly v sítu. Uprostřed utvoříme důlek a nalijeme do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje. Vypracujeme vláčné těsto. Na mírně pomoučené desce ho chvíli hněteme dohladka a pak z něho vyválíme ovál, který vložíme do naší formy. Urovnáme ho tam a zlehka ho propícháme vidličkou. Smícháme protlak, worchestrovou omáčku, tymián, oregano a česnek a touto směsí pizzu potřeme. Navrch rozložíme rajčata, cibuli, houby a zasypeme čedarem a parmazánem. Z ančovičkových plátků poskládáme na povrchu pizzy mřížku a do okének umístíme olivy. Pizzu potřeme zbytkem oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, až povrch zezlátne.