Celozrnná pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
2 ks rajčata
100 ml mléko
1 ks cibule
100 g žampióny
- - tymián
100 g mouka hladká
- - prášek do pečiva
- - olivy
200 g čedar
- - olej olivový
- - šťáva citronová
100 ml protlak rajčatový
- - oregano
100 g mouka celozrnná
50 g ančovičky
- - omáčka worcesterská

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Obě mouky, sůl prášek do pečiva prosijeme do veliké mísy, sklepeme i otruby které uvízly v sítu. Uprostřed utvoříme důlek a nalijeme do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje. Vypracujeme vláčné těsto. Na mírně pomoučené desce ho chvíli hněteme dohladka a pak z něho vyválíme ovál, který vložíme do naší formy. Urovnáme ho tam a zlehka ho propícháme vidličkou. Smícháme protlak, worchestrovou omáčku, tymián, oregano a česnek a touto směsí pizzu potřeme. Navrch rozložíme rajčata, cibuli, houby a zasypeme čedarem a parmazánem. Z ančovičkových plátků poskládáme na povrchu pizzy mřížku a do okének umístíme olivy. Pizzu potřeme zbytkem oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, až povrch zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!