Vaječná tlačenka bez masa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 ks sterilované okurky
4 - 5 lžic tatarská omáčka
1/2 konzervy sterilovaný hrášek
4 ks vejce natvrdo
1/2 lžičky mletý barevný pepř
1 lžička sušená bazalka
čerstvé bylinky
1 balíček čirá želatina v prášku
100 g sterilovaná barevná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Hrášek slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme přes kolečko promačkaná vejce, stejně tak okurky a nakrájenou sterilovanou barevnou kapii. Vše v míse důkladně promícháme, dochutíme tatarskou omáčkou, pepřem a bazalkou, podle potřeby osolíme a přidáme čerstvé nasekané bylinky

  2. Želatinu připravíme podle návodu na obalu zhruba v množství na 3,5 dl vody

  3. Směs promícháme s vlažnou želatinovou vodou, vlijeme do formy a necháme v chladu přes noc zatuhnout

  4. Vaječnou tlačenku bez masa na druhý den vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!