Vaječná tlačenka bez masa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 4 ks sterilované okurky 4 - 5 lžic tatarská omáčka 1/2 konzervy sterilovaný hrášek 4 ks vejce natvrdo 1/2 lžičky mletý barevný pepř 1 lžička sušená bazalka čerstvé bylinky 1 balíček čirá želatina v prášku 100 g sterilovaná barevná kapie
Postup Vaječná tlačenka bez masa
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Hrášek slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme přes kolečko promačkaná vejce, stejně tak okurky a nakrájenou sterilovanou barevnou kapii. Vše v míse důkladně promícháme, dochutíme tatarskou omáčkou, pepřem a bazalkou, podle potřeby osolíme a přidáme čerstvé nasekané bylinky
Želatinu připravíme podle návodu na obalu zhruba v množství na 3,5 dl vody
Směs promícháme s vlažnou želatinovou vodou, vlijeme do formy a necháme v chladu přes noc zatuhnout
Vaječnou tlačenku bez masa na druhý den vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s pečivem podle chuti.